Gravid Videos

På denna sida samlar vi alla våra gravid videos på svenska så du har dem på ett och samma ställe. Här kan du i lugn och ro se dessa och gå igenom dem i din takt. Om du har några frågor eller funderingar, ev är sugen på att ha en mentor under din egen graviditet så kontakta oss på loveconsciousfamily@gmail.com

 

VI VÄNTAR BARN
Vi väntar barn och det är helt underbart! I denna video får ni höra vår berättelse om hur det kändes då vi fick reda på att vi var gravida. Vi talar om våra känslor inför födseln och det kommande barnet. Ni får ta del av våra graviditets historia och alla tankar runt i kring detta. Så sätt er tillbaka och njut och lyssna på våran berättelse om en av de finaste saker vi skapat tillsammans!

 

FÖRSTA TRIMESTERN UNDER MIN GRAVIDITET (ILLAMÅENDE OCH ANDRA SYMPTOM)
I dagens video berättar jag om den första trimestern under graviditeten som omfattar vecka 1-12. Jag talar bland annat om hur jag fick reda på att jag var gravid samt hur jag reagerade. Illamåående, mat cravings och andra symptom som jag upplever under denna första tolv veckor av graviditeten. Ni får ta del av min berättelse här i denna video där jag delar med mig av mina känslor av det jag går igenom.

 

ANDRA TRIMESTERN UNDER MIN GRAVIDITET (VI FÅR ÄNTLIGEN SE VÅRAN BABY) Melanie berettar om den andra Trimestern under graviditeten, detta är altså Vecka 13-28. Det är nu det börjar hända saker rent kropsligt och magen börjar växa lite. Vi får även se vårat barn då vi går på ultraljud och ni får se dessa bilder i denna video. Berättar även hur jag mår under denna tid och hur det känns i kroppen, enligt många skall detta vara den bästa tiden under graviditeten.

 

HUR KAN DU STÖTTA DIN GRAVIDA PARTNER? (TOBIAS GER DIG SINA BÄSTA TIPS)
Hur kan man bäst hjälpa sin älskade då hon är gravid och väntar ert underbara barn? I dagens avsnitt ger Tobias sina bästa tips på hur du kan underlätta för din partner, eftersom du även om det inte är du som bär barnet kan underlätta, stötta och vara otroligt delaktig i graviditeten. Dock är det inte alltid så lätt att sätta sig in i denna situation/underverk. Men det finns faktiskt otroligt mycket du kan göra för din älskade, stora som små saker. Hon bär ert barn och är din drottning och din uppgift är att behandla henne på så bra sätt som möjligt genom hela graviditeten.

dDremot så har vi inte hittat någon video eller speciellt mycket information om hur du som partner kan hjälpa till och vad du kan göra. därför känner jag att jag vill göra denna video och inspirera andra till hur du kan vara ett väldigt fint stöd. Hoppas ni gillar denna och sprid den gärna till fler som ni tor kan dra nytta och inspireras av att se videon.

 

FÖDA UTAN RÄDSLA ETT SAMTAL MED SUSANNA HELI KARIKUMPU
Att föda ett barn är en fantastisk känsla för många, men för många kan det även vara en oro, rädsla, nervositet över själva födseln och tiden efteråt. Idag träffar vi Susanna Heli Karikumpu som har skrivit boken föda utan rädsla, Confident Birth och nu senast boken Trygg Förlossning. Hon berättar om hur man skall göra för att få en så trygg och bra förlossning som möjligt, vi gick även på henne kända profylax kurs och vi berättar om våra erfarenheter och vad vi fick ut av den.

Detta är ett underbart samtal och efter vi pratat med henne och gått denna kurs så känner vi oss än mer säkra på vår hemförlossning och hur vi skall jobba tillsammans under födseln. För det är ju det som är en av grundstenarna till en bra förlossning och födande,. just samspelet mellan dig och din partner, att ni vet hur ni skall stötta varandra så bra som möjligt under själva förlossningen och det är något man med får lära sig på en profylax kurs.

 

FLYGA GRAVID? SÅ UNDVIKER DU BLOD PROPP !
Att flyga då du är gravid är alltid en större risk för att drabbas av blod propp, speciellt om du reser långa flygningar. I dagens avsnitt visar Melanie hur du kan göra för att undvika blod propp då du flyger, samt enkla övningar som gör så du slipper blod propp då du flyger!

 

GRAVID VLOG FRÅN BALI
Vi har åkt till Bali för att föda vårt barn här via hemmafödsel. I denna video får ni följa oss under en dag här på Bali. Det blir allt ifrån mys med magen till äventyr och besök på födsel kliniken Bumi Sehat. Tobias visar hur man brygger världens godaste kaffe och mycket annat sim händer under denna fullspäckade dag. Så sätt er ner och njut av en dag med oss i tropikerna.

 

VILKA TILLSKOTT TAR JAG UNDER MIN GRAVIDITET
I denna video visar Melanie vilka typer av tillskott som hon tar under sin graviditet. Eftersom vi äter det folk skulle klassa men vi inte vill klassa egentligen det vill säga vegansk kost, så är det än viktigare och veta vad man skall äta och vad som är bra och äta i tillskot och vitaminer.

 

MIN GRAVIDITET: TRIMESTER 3 (DEN TREDJE TRIMESTERN)
Idag talar Melanie om den tredje trimestern på hennes veganska graviditet. Detta är den sista fasen i en underbar graviditet som nu lider mot sitt slut.Vad har denna period för symptom? Hur känns det i slutet, hur känner jag mig? allt detta och mycket med får du svar på i denna video. Det är nu barnet utvecklas i magen i sin sista period.

 

GRAVID I BALI: VECKA 37
Melanie pratar om sin graviditet och hur hon känner och mår vecka 37

One thought on “Gravid Videos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s